В українських школах проходить моніторинг якості початкової освіти

В Україні триває моніторинг якості початкової освіти серед учнів 4-х класів

Моніторинг початкової якості освіти

Атестаційні листи: алгоритм роботи

В українських закладах освіти проходить основний етап третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти.

Цього разу в моніторингу взяли участь понад 12 тисяч учнів 4-х класів з 408 шкіл у 19 областях та місті Києві.

Під час моніторингу школярі виконують тестові завдання із читання, математики та природничо-наукових дисциплін (курс «Я досліджую світ»), а також відповідають на запитання анкети.

Проте один учень виконує завдання лише з одного із зазначених предметів.

Зокрема, анкети заповнюють вчителі, які навчають цих учнів. 

Передбачається, що за отриманими результатами моніторингу можна буде визначати рівень сформованості читацької, математичної та природничо-наукової компетентностей учнівства, яке завершує здобуття початкової освіти.

Окрім того, аналіз результатів дозволить визначити зв’язок успішності четвертокласників із різноманітними чинниками шкільного та позашкільного середовища.

Нагадаємо, що цьогорічний цикл моніторингу є третім, а перші два цикли було проведено у 2018 та 2021 роках відповідно.  

За інформацією Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4976

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10503

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді