Метою моніторингу буде перевірка додержання права дітей на охорону здоров’я та достатнє харчування
Держбюджет-2022: основні показники
Український омбудсмен Людмила Денісова розпочала моніторинг закладів освіти у всіх регіонах України.
Таку інформацію вона зазначила у своєму Telegram-каналі.
Як повідомила омбудсмен, мета відповідного моніторингу — перевірка стану додержання права дітей на охорону здоров’я та достатнє харчування, а також стану реалізації реформи харчування в закладах освіти.
З 1 вересня діють нові норми й порядок організації харчування у закладах освіти. Заклади намагаються по максимуму забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Тому в директорів виникає багато запитань: яке меню використовувати, як його скласти, де взяти нові технологічні карти й побачити збірники рецептур страв, як розраховувати норми харчових продуктів тощо. Ці й інші питання роз’яснила Тетяна Скапа, державний експерт МОЗ
«Урізноманітнення страв у шкільному меню повинне відбуватися із суворим дотриманням закріплених законодавством вимог. При цьому звертаю особливу увагу на необхідність дотримання правил і норм безпеки харчування», — зауважила Людмила Денісова.
Омбудсмен пообіцяла, що про результати моніторингу буде повідомлено.
Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
Яким напрямам діяльності присвятити найбільше уваги у навчальному році керівництву та колективу закладу дошкільної освіти
З чого почати ходу до фінансової автономії закладу дошкільної освіти і що в її основі?
Про порядок проведення інвентаризації в закладі дошкільної освіти в умовах НП(с)БОДС та її підсумки