Розпочали моніторинг харчування дітей

Теми:
Метою моніторингу буде перевірка додержання права дітей на охорону здоров’я та достатнє харчування

Моніторинг харчування в закладах освітиДержбюджет-2022: основ­ні показники

Український омбудсмен Людмила Денісова розпочала моніторинг закладів освіти у всіх регіонах України.

Таку інформацію вона зазначила у своєму Telegram-каналі.

Як повідомила омбудсмен, мета відповідного моніторингу — перевірка стану додержання права дітей на охорону здоров’я та достатнє харчування, а також стану реалізації реформи харчування в закладах освіти.

У закладах освіти відбудеться моніторинг харчування від омбудсмена
Ніна Омельяненкошеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
З 1 вересня діють нові норми й порядок організації харчування у зак­ладах освіти. Заклади намагаються по максимуму забезпечити виконання затверджених вимог до організації харчування та зміни меню. Тому в директорів виникає багато запитань: яке меню використовувати, як його скласти, де взяти нові технологічні карти й побачити збірники рецептур страв, як розраховувати норми харчових продуктів тощо. Ці й інші питання роз’яснила Тетяна Скапа, державний експерт МОЗ

«Урізноманітнення страв у шкільному меню повинне відбуватися із суворим дотриманням закріплених законодавством вимог. При цьому звертаю особливу увагу на необхідність дотримання правил і норм безпеки харчування», — зауважила Людмила Денісова.

Омбудсмен пообіцяла, що про результати моніторингу буде повідомлено.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
47819

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді