На заході школи переводять на дистанційне навчання

Теми:
Онлайн-заняття будуть запроваджені з 21 січня, у деяких містах з 24 січня, і триватимуть впродовж двох тижнів

Школи в західних областях переходять на дистанційкуЗменшувати надбавку через відмову від вакцинації - неправомірно

Місцеві органи влади Чернівецької та Львівської області, а також Тернополя затвердили рішення про перехід закладів освіти на дистанційне навчання через стрімке збільшення випадків захворюваності на COVID-19 серед дітей.

У повідомленні Чернівецької обласної державної адміністрації заначили, що онлайн-навчання буде впроваджене з 21 січня та триватиме впродовж двох тижнів. 

«Такі заходи є вимушеними через різкий стрибок захворюваності на сезонні вірусні недуги та COVID-19», — наголошує місцева влада.

Що стосується Львова та Львівської області, то комісія ТЕБ і НС впроваджують дистанційне навчання для учнів 5-11 класів з 24 січня. Передбачається, що онлайн-заняття триватимуть два тижня. 

«Також пропонуємо перевести на дистанційку секції, гуртки, мистецькі школи. Крім того, ми звернемося до організаторів масштабних подій у Львові, щоб вони за можливості перенесли свої заходи», — зауважив перший заступник міського голови міста Львова Андрій Москаленко.

Зі свого боку відповідне рішення прокоментував заступник голови ЛОДА Віталій Загайний повідомивши, що наразі спостерігається збільшення частки дітей, які піддаються захворюванню більше, аніж це було раніше.

«Тому ми запропонували зараз утриматися від офлайн-навчання і поки проводити навчання у режимі онлайн. Так само ми звертаємося і до вищих навчальних закладів, хоча там наразі переважно канікулярний період, і закликаємо розпочати навчальний період з онлайн-навчання», — акцентував Віталій Загайний.

Окрім того, у Тернополі школярі переходять на дистанційну форму навчання. За інформацією Управління освіти та науки Тернопільської міської ради, дистанційна форма освіти через збільшення хворих на COVID-19 поки що буде застосована для учнів 5-11 класів.

«Ситуація змінюється щогодини. Станом на 13:40 годину 20 січня на дистанційне навчання перейшли 35 класів з 16-ти шкіл Тернополя», — зазначили у відомстві.

Станом на 19 січня на коронавірус у Тернополі захворіли 38 школярів та 48 працівників загальноосвітніх закладів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді