Сертифікацію вчителів зможуть проводити у базовій школі

Теми:
У Держслужбі сподіваються, що сертифікація пошириться на базову та старшу школу

Поширення сертифікації вчителів на базову школуНовий професійний стандарт: ВИМОГИ

У Державній службі якості освіти сподіваються, що сертифікація вчителів як важливий елемент реформи Нової української школи перейде в базову, а згодом — і в профільну школу.

Таку інформацію зазначив голова Державної служби якості освіти України Руслана Гурак щодо завершення трирічного пілотного проєкту із сертифікації компетентностей вчителів.

Як він відзначив, сертифікація розкриває таланти, створює нові можливості для вчителів, які постійно працюють над вдосконаленням, саморозвитком, покращують, модернізують освітні методики і свої професійні якості.

Зокрема, голова Держслужби сподівається, що процес сертифікації може бути поширений і на інші категорії освітян.

«Ми вважаємо, що нові можливості в оцінюванні власних професійних компетентностей мають отримати також і інші категорії педагогічних працівників: директори, вихователі ЗДО, педагогічні працівники інших закладів освіти», — зауважив Руслан Гурак.

Окрім того, він акцентував на усвідомленні того, що такі інструменти забезпечення якості як сертифікація зможуть запрацювати на повну силу тільки тоді, коли в країні виникнуть потужні експертні педагогічні спільноти, які візьмуть на себе відповідальність, принаймні частково, за здійснення зовнішнього оцінювання професійних компетентностей.

«Саме над створенням умов для виникнення таких спільнот і їх підтримкою зараз працює Державна служба якості освіти», — зазначив голова Державної служби якості освіти України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді