Фонд Президента України з підтримки освіти розпочав роботу

Теми:
Фонд створений з метою розвитку та підтримки талановитих українців у галузі науки, освіти та спорту

Фонд Президента України з підтримки молодіНакази з основ­ної діяльності: що потрібно знати керівнику

Нещодавно відбулося установче засідання Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. Відповідний Фонд створений з метою розвитку та підтримки талановитих українців, їхніх ідей у вказаних сферах задля посилення лідерських позицій нашої країни у світі.

Раніше Фонд було засновано у 2019 році задля заохочення розвитку талановитої молоді. У червні 2021 року Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність.

Передбачається, що повноцінний запуск діяльності та ключових програм Фонду відбудеться в лютому 2022 року.

Зокрема, очікується, що з коштів Фонду виплачуватимуть премії Президента України в розмірі 100 тисяч грн переможцям міжнародних учнівських олімпіад.

У діяльності Фонду закладено й здійснення виплат президентських стипендій у розмірі 10 тисяч грн учасникам ЗНО, які показали найвищі результати. Такі стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Окрім того, передбачається здійснення фінансування премій для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі в спорті та підтримка тренерської діяльності.

У функціях Фонду заплановано можливості надання грантів на навчання в іноземних закладах освіти для підготовки магістрів та PhD. Очікується, що це дасть змогу здобути конкурентоспроможну освіту найталановитішим представникам молоді та наукової спільноти.

Зокрема, кошти Фонду можуть бути спрямовані на залучення іноземних висококваліфікованих викладачів і тренерів для навчання українських студентів у пріоритетних галузях, де потрібно підсилити рівень підготовки фахівців.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді