Обов'язкова вакцинація суперечить позиції ПАРЄ

Теми:
Ніхто не має піддаватись дискримінації у зв’язку з тим, що не був вакцинований з різних причин

Обов'язковість вакцинації для педагогівЗа якої умови працюватимуть заклади освіти, якщо посилять карантин

У Центральному комітеті Профспілки освітян висловилися, що Парламентська Асамблея Ради Європи закликала держави утриматися від дискримінації громадян у зв’язку з відсутністю вакцинації.

Таким чином, у затвердженій ПАРЄ у 2021 році резолюції № 2361 «Вакцини проти COVID-19: етичні, юридичні та практичні міркування» зазначається про те, що громадяни мають бути поінформовані про те, що вакцинація не є обов’язковою та що ніхто не зазнає політичного, соціального чи іншого тиску за вакцинацію, якщо вони цього не хочуть.

Зокрема, у схваленому документі повідомляється, що ніхто не має піддавався дискримінації у зв’язку з тим, що не був вакцинований через можливі ризики для здоров’я або не бажає вакцинуватися.

Окрім того, у тексті резолюції підкреслюється, що свідоцтва про вакцинацію мають використовуватись виключно для моніторингу ефективності вакцини, потенціальних побічних ефектів та небажаних явищ.

Водночас Асамблея підтримує позицію Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй про те, що вакцина проти COVID-19повинна бути глобальним суспільним благом, а імунізація повинна бути доступною скрізь і кожному.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді