Дані про щеплення освітян мають бути деперсоніфіковані

Заклади освіти не мають отримувати персоніфіковану інформацію про вакцинованих працівників

Дані про щеплення освітян мають бути деперсоніфіковані

Безпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

Заклади освіти мають отримувати деперсоніфіковану інформацію про кількість вакцинованих працівників свого колективу.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За словами омбудсмена, отримання персональних даних про стан вакцинації в колективах від закладів охорони здоров'я може стати приводом для тиску і змушення до вакцинації.

«Це, скоріше, питання не до окремого міністерства, а до взаємодії Міністерства охорони здоров’я і Міністерства освіти. І це дуже непогано вирішується на місцевому рівні. Я знаю приклад Одеси, де департамент освіти і департамент охорони здоров’я постійно обмінюються інформацією, деперсоніфікованою, що надзвичайно важливо», – зауважив омбудсмен.

Навчальний рік 2021/2022: карантин, дистанційка, вакцинація

«Вважаю, ідеальною була б така схема: департамент охорони здоров’я раз на тиждень подає до кожної школи інформацію: мовляв, у вас вакциновано стільки-то працівників. При цьому медицина бачить прізвища, а освіта – ні. І не має бачити, бо це буде приводом до тиску і змушення до вакцинації, яка наразі у нас є добровільною», – додає освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Джерело: Цензор.нет

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді