Які пріоритети підготовки до нового навчального року

Учора, 24 травня, пройшла нарада Уряду щодо завершення 2022/23 навчального року та підготовки до 2023/24 навчального року

Які пріоритети підготовки до нового навчального року

Концепція безпеки закладів освіти: що передбачено

Нарада відбулася під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Обговорили п’ять пріоритетних напрямків для успішного завершення навчального року та підготовки до нового. Зокрема:

  • безпеку
  • максимум очного навчання там, де це можливо
  • доступність
  • відбудова зруйнованого
  • продовження реформи Нової української школи.

«Ми зіштовхнулися з небаченими викликами: руйнування освітньої інфраструктури, масове переміщення дітей всередині країни та за кордон, термінова потреба в укриттях, знищення росіянами української освіти на тимчасово окупованих територіях та багато іншого. Мусимо реагувати щодня в режимі 24/7. Бо йдеться про майбутнє України. Про її людський капітал, про здатність відновитися та розвиватися далі», — наголосив очільник Уряду.

Крім того, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів про створення безпекового середовища в закладах освіти. Так, МВС спільно з МОН підготували зміни до постанови щодо включення закладів освіти всіх форм власності до системи охорони поліції. Ідеться, зокрема, про обладнання закладів освіти камерами спостереження, пультами охорони тощо. Крім того, паспорт безпеки буде поширено на всі заклади в Україні.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий доповів, що майже 75% шкіл наразі забезпечені укриттями. Також, за словами міністра, в очному форматі зараз працює 36% шкіл, 29% – у режимі онлайн, 35% – у змішаному.

Міністерству освіти і науки й обласним військовим адміністраціям доручено вжити заходів щодо удосконалення наявної мережі закладів освіти та визначення закладів, які в умовах воєнного часу можуть здійснювати навчальний процес за очною формою. МОН та ОВА також мають надалі нарощувати фонд захисних споруд та покращити стан під’їзних шляхів до закладів освіти.

 

Фото та матеріал за інформацією Урядового порталу

 


Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо завершення 2022/23 навчального року та підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді