Підручники матимуть електронні додатки

Теми:
З 2022 року на конкурс подаватимуть комплекти навчальних матеріалів: паперовий підручник, електронні додаток для учня та методичний посібник для вчителя

Електронні додатки до піручників

Плани МОН на п’ять років: до чого підготуватисяТаку інформацію щодо впровадження новітніх технологій у систему навчальних підручників повідомив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков під час форуму «Україна 30. Освіта і наука».

Як він зазначив, новий підручник буде складатися з, власне, класичної паперової частини та двох електронних додатків — для вчителя та учня.

«Сучасний підручник має складатися з комплекту: паперового класичного підручника, електронного додатка для учня та з електронного гіда для вчителя, який би допомагав учителю готуватися до уроку й супроводжував би вчителя протягом всього навчального року. Як це має працювати: є сучасні технології з застосуванням Qr-кодів у підручнику, додатків, які працюють на різних платформах, смартфонах, комп’ютері», — сказав Євген Баженков.

Початок впровадження цієї новації розпочнеться поступово з 2022 року.

«Тому в наступному році ми спробуємо як пілотний проєкт на конкурс запровадити саме таку нову модель, що на конкурс буде прийматися комплект: паперовий підручник, електронний додаток та методичний посібник, теж в електронному вигляді, для вчителя», — повідомив директор ІМЗО.

Варто нагадати, що нещодавно МОН розробило проєкт нового порядку проведення конкурсу підручників. Зокрема, цей документ не передбачає анонсованих Євгеном Баженковим змін.

Також заступниця міністра освіти і науки Любромира Мандзій казала про пропозицію друкувати методичний посібник для вчителя як додаток до підручника.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді