Більшість закладів вищої освіти працюють у змішаному та дистанційному форматах

В Україні спостерігається тенденція відмови від дистанційного навчання на користь очного

Формати навчання в закладах вищої освіти

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Більшість закладів фахової передвищої та вищої освіти працюють у змішаному та дистанційному форматах.

Така інформація зазначена в результатах онлайн-опитування викладачів та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, що проводила Держава служба якості освіти.

Згідно з результатами, понад 40% респондентів повідомили про змішаний формат навчального процесу в своєму закладі освіти.

Ще понад 30% учасників освітнього процесу зазначають про суто дистанційний формат навчання.

Проте 27% опитаних студентів та викладачів повідомили про очний формат навчання.

Як повідомляють у Держслужбі, порівняно з минулим роком, спостерігається повільна тенденція відмови від дистанційного формату навчання на користь очного.

«Загалом протягом року спостерігається значний спад (майже утричі) застосування дистанційного формату роботи в усіх закладах вищої та фахової передвищої освіти», — повідомляється в результатах дослідження.

Зауважимо, що опитування було проведено у І кварталі поточного року в 50 закладах фахової передвищої та 60 закладах вищої освіти, зокрема й переміщених коледжах та університетах.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Оцінювання навчальних досягнень учнів

Під час самооцінювання в закладі освіти вивчають різні питання ✔ Одне з них — рівень навчальних досягнень учнів ✔ Щоб правильно встановити рівень навчальних досягнень учнів, слід дотримуватися визначених критеріїв
202312

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
40137

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді