В УЦОЯО пропонують розробити ДПА з елементами ЗНО

МОН та УЦОЯО пропонують розвивати систему діагностики освітніх здобутків учнів

Проведення УПА з елементами ЗНО

 

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Міністерство освіти і науки спільно з Українським центром оцінювання якості освіти пропонують підтримати та розвивати систему діагностики освітніх здобутків, навичок і навчальних втрат за допомогою національних стандартизованих тестувань на різних рівнях загальної середньої освіти.

Відповідні тези зазначені в пропозиціях МОН та УЦОЯО до слухань, що відбудуться в парламентському комітеті з питань освіти, науки та інновацій і будуть присвячені темі освітніх втрат українських школярів.

Насамперед, в Українському центрі оцінювання якості освіти пропонують розробити модель державної підсумкової атестації учнів 4 і 9 класів з використанням елементів зовнішнього незалежного оцінювання.

У матеріалах до слухань йдеться, що проведення ДПА в такому форматі дозволить створити стандартизовану систему збирання даних про навчальні досягнення всіх здобувачів освіти.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Окрім того, в УЦОЯО висунули пропозицію щодо продовження участі України в міжнародному дослідженні якості освіти PISA, розглянути питання приєднання України до міжнародного порівняльного дослідження прогресу в математичній та природничій грамотності TIMSS, а також приєднання України до міжнародного порівняльного дослідження читацької грамотності PIRLS.

Зі свого боку в освітньому відомстві акцентують на важливості забезпечення підтримки проведення започаткованих на сьогодні моніторингових досліджень загальнодержавного та регіонального рівнів й участі України в міжнародних порівняльних дослідженнях якості освіти (PISA, TIMSS, PIRLS).

«У цьому контексті необхідно розвивати систему діагностики освітніх здобутків, навичок та навчальних втрат за допомогою національних стандартизованих тестувань на різних рівнях загальної середньої освіти», — підкреслюють у Міністерстві освіти та науки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді