Профспілка за відновлення прав учителів-пенсіонерів

Профспілка підтримує законопроєкт про відновлення трудових прав педагогів-пенсіонерів
Профспілка пропонує переглянути законопроєкт про вчителів-пенсіонерів

Як укласти письмовий трудовий договір з учителем-пенсіонером

Профспілка працівників освіти і науки висловила підтримку законопроєкту про відновлення трудових прав учителів-пенсіонерів.

Лист з таким зверненням членів профспілки було спрямовано на адресу голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради.

У Профспілці повідомляють, що зміни до закону «Про повну загальну середню освіту» щодо відновлення конституційних прав учителів шкіл, яким призначено пенсію за віком, повністю збігаються з позицією ЦК Профспілки.

У відповідному законопроєкті передбачається скасування норми статті 22 закону «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення з педагогами, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, трудових договорів строком від 1 до 3 років.

Окрім того, у документі зазначається про виключення норм, якими засновники та керівники закладів освіти зобов’язувались з 1 липня 2020 року укладати з педагогами-пенсіонерами трудові договори строком на один рік.

Зокрема, законопроєкт передбачає те, що адміністрація освітніх закладів має до 1 червня 2021 року відновити або укласти безстрокові трудові договори з педагогами, які отримують пенсію за віком, з якими вони були припинені за цих підстав.

У ЦК Профспілки наголосили на необхідності проведення роботи з народними депутатами щодо невідкладного розгляду та підтримки даного законопроєкту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді