Субвенцію спрямують на дезінфектори та харчоблоки

Уряд дозволив використовувати залишки субвенції для організації безпечного освітнього процесу
Оновлення їдалень та дезінфекторів буде за рахунок залишків субвенції

Наказ про уточнення посадових інструкцій: ПРИКЛАД

Уряд України ухвалив рішення про дозвіл громадам використовувати залишки коштів освітньої субвенції 2020 року на закупівлю засобів захисту, дезінфекторів і ремонт шкільних їдалень.

Затверджені зміни до постанови № 6 від 14.01.15 Кабінету Міністрів про надання освітньої субвенції опублікували на урядовому порталі.

Рекомендації щодо здійснення закупівель у сфері організації харчування

До відповідних змін викликали численні звернення батьків, педагогів, засновників закладів освіти та обласних державних адміністрацій.

У відповідь на звернення освітянської спільноти уряд дозволив використовувати залишки коштів освітньої субвенції, що утворилися станом на 1 січня 2021 року (крім коштів, що мають цільове призначення), на закупівлю товарів, необхідних для організації у школах безпечного освітнього процесу, у тому числі засобів індивідуального захисту та дезінфекторів.

Окрім того, дозволяється використовувати залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт і придбання обладнання для шкільних їдалень та харчоблоків.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді