У 2021 році зарплати вчителів зростуть

Упродовж 2021 року зарплати освітян зростуть майже на 30%

У 2021 році зарплати вчителів зростуть

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

Як вже зазначалося, з 1 січня 2021 року посадові оклади працівників освіти зростуть на 20%. Порівняно з 1 квітня 2020 року, станом на 1 грудня 2021 року, збільшення становитиме 30%.

Цю інформацію повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Міністр освіти зазначив, що МОН України підготувало законопроєкт щодо соціальних гарантій педагогічним і науково-педагогічним працівникам у разі захворювання на коронавірус.

«Ця пропозиція погоджена і ми чекаємо від президента внесення її до парламенту. Я думаю, що коли парламент запрацює, президент внесе цю пропозицію», — зауважив Сергій Шкарлет.

У 2021 році зарплати вчителів зростуть
НІНА ОМЕЛЬЯНЕНКОшеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
Коли оформлювали документи про підвищення кваліфікації запитань виникало чимало? Ще й працівники приносять сертифікати про участь у вебінарах, семінарах, просять їх врахувати як підвищення кваліфікації? Як правильно оформити документи у 2021 році, щоб зробити все якісно. Пропоную маршрут із питань підвищення кваліфікації прокласти помісячно.

Зокрема, очільник МОН наголосив, що розроблено проєкт постанови Уряду, яким передбачається збільшити зарплати медичним працівникам закладів освіти на 20%. Він надісланий на погодження до центральних органів виконавчої влади.

«Із профспілками абсолютно тісна взаємодія щодо поступового збільшення коштів на оплату праці», — акцентував він.

Окрім того, Міністр освіти повідомив, державний бюджет освіти на 2021 рік у першому читанні був найбільшим із 2012 року.

«Ми отримали плюс 50-100% за всіма показниками, статтями й субвенціями. Ті скорочення, які відбулись між першим і другим читанням, залежать не від того, що в нас забрали кошти. А від того, що збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня було перенесено на 1 грудня. Тобто це операційна різниця. В освіти майже нічого не забрали. Забрали 500 мільйонів, тобто капітальні видатки. Але я впевнений, що впродовж 2021 року зможемо дещо надолужити, певним чином перерозподілити бюджет, і ми за це будемо боротися», — зауважив Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді