Учителям можуть зарахувати сертифікацію як проходження атестації

Відповідно до закону «Про повну загальну середню освіту», успішне проходження сертифікації зарахується вчителям як атестація

Учителям можуть зарахувати сертифікацію як проходження атестації

Як створити інтерактивну історію за допомогою Tilda

Цю інформацію зазначили в офіційному листі-роз’ясненні МОН України.

«Успішне проходження вчителем початкових класів сертифікації, що підтверджено відповідним сертифікатом, є достатньою підставою для ухвалення атестаційною комісією рішення про присвоєння йому наступної кваліфікаційної категорії чи наступного педагогічного звання та/або підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії чи наявного педагогічного звання. Цей процес не потребує надання жодних додаткових документів чи проведення будь-яких заходів, пов’язаних із вивченням діяльності педагога», – акцентували увагу в Міністерстві освіти.

Зокрема, керівництво закладу освіти зобов’язане сприяти проходженню атестації та сертифікації педагогічних працівників.

Учителям можуть зарахувати сертифікацію як проходження атестації
НІНА ОМЕЛЬЯНЕНКОшеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
Коли оформлювали документи про підвищення кваліфікації запитань виникало чимало? Ще й працівники приносять сертифікати про участь у вебінарах, семінарах, просять їх врахувати як підвищення кваліфікації? Як правильно оформити документи у 2021 році, щоб зробити все якісно. Пропоную маршрут із питань підвищення кваліфікації прокласти помісячно.

Варто нагадати, що зареєструватися на сертифікацію 2020 можна буде в період з 18 по 31 січня 2021 року. А пройти її зможуть до 2000 вчителів початкової школи. Раніше, УЦОЯО опублікували правила тестування сертифікації в 2021 році.

У 2020 році ліміт можливих учасників сертифікації також була до 2000 тисяч учителів. Із 1591 одного зареєстрованого педагога сертифікацію пройшли 902.

У 2019 році сертифікацію пройшли 705 вчителів початкової школи (могли до 1000 педагогів).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді