МОН наголошує на забороні феєрверків

Відомство нагадало про заборону використання феєрверків, петард та іншої піротехніки

Як забезпечити пожежну безпеку під час карантину

Міністерство освіти і науки нагадало адміністраціям українських шкіл про заборону використання феєрверків, петард та іншої піротехніки під час новорічних свят.

Насамперед, у міністерстві акцентують про те, що протягом грудня-січня заклади освіти мають особливо слідкувати за дотриманням правил безпеки.

У МОН України наголошують, що впродовж новорічних свят проходить багато заходів та активностей, які підвищують ризик виникнення надзвичайних ситуацій.

«Серед основних порад: обережно поводитися з ялинкою та ялинковими прикрасами, уникати перевантаження розеток, не залишати без нагляду ввімкнені гірлянди та електроприлади. Також забороняється використовувати феєрверки, петарди та інші піротехнічні вироби», — зазначають у Міносвіти.

У такому випадку, адміністрації закладів освіти рекомендується провести інструктаж з пожежної безпеки серед учнів та працівників.

«Важливо пояснити їм головні правила безпеки життєдіяльності, порядок евакуації, а також показати, де розміщуються засоби пожежогасіння. Кожен учасник освітнього процесу має пам'ятати, що в разі пожежі треба телефонувати за номером 101», — докладають у Міністерстві освіти і науки.

МОН наголошує на забороні феєрверків

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що врахувати у питаннях пожежної безпеки у закладі освіти

Небезпечний вогонь захоплює зненацька місця з масовим перебуванням людей, а тим більше дітей. Таким місцем, зокрема, є заклади освіти. Як убезпечити і дітей, і колектив від небажаних наслідків, шо потрібно зробити керівнику закладу, яку превентивну роботу повинні проводити педагоги, що повинні знати неповнолітні відвідувачі школи чи дитсадка – читайте у статті
12425

З чого починати цивільний захист у закладі освіти

Все частіше об’єктами уражень ворога стає цивільне населення. Убезпечити найвразливішу категорію – наших дітей – від ракетних атак, зберегти їх життя – ось найважливіше завдання педагогів. Що повинен робити кожен учасник освітнього процесу, хто керує цивільним захистом у навчальному закладі і як організувати цей процес – читаймо далі
87331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді