Пробне ЗНО 2021: вартість і початок реєстрації

Реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно

ЗНО: які протиепідемічні заходи провести

Усі бажаючі зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання можуть зробити це на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Однак, вартість пробного ЗНО відрізнятиметься відповідно до регіону проведення.

Цю інформацію опублікували на сайті Українському центрі оцінювання якості освіти.

Вартість пробного ЗНО буде коливатися від 195 грн до 255 грн.

«Такий розкид пов’язаний з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо», – зазначають в УЦОЯО.

Загалом, ціна цьогорічного пробного тесту буде вищою ніж у 2020 році.

Відповідне рішення зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань та підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду.

«Через складну ситуацію з поширенням СOVID-19 у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, внаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою.

Також маємо зауважити, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, не висока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин», – повідомляють в УЦОЯО.

У відомстві готові до негативної реакції та наслідків збільшення вартості учасників і намагаються компенсувати їх додатковими можливостями.

Згідно з новими правилами проведення пробного ЗНО, кожен учасник пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома. Після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Також УЦОЯО підготує відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти проаналізують кожне завдання й порадять, як отримати найвищий бал на ЗНО.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді