Нова освітня платформа «Всеукраїнська школа онлайн»

Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України запустили освітню платформу для школярів

Зробіть роботу легшою - ВИКОРИСТОВУЙТЕ ДИСТАНЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

11 грудня відбувся запуск платформи для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн», метою якого є забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів. Запуск платформи відбувся завдяки колективній праці Міністерству освіти і науки, Українському інституту розвитку освіти та Міністерству цифрової трансформації.

«В умовах стрімкого поширення пандемії насамперед важливо забезпечити захист здоров’я та життя кожного учасника освітнього процесу. Водночас ми розуміємо, що процес навчання не повинен зупинятися. Саме тому, аби всі учасники освітнього процесу отримали належну підтримку передусім у разі впровадження дистанційного навчання, ми запустили «Всеукраїнську школу онлайн». Та актуальність створення національної освітньої платформи зумовлена не тільки викликами, пов’язаними з поширенням COVID-19, а й стратегічною необхідністю забезпечення сталості та якості навчального процесу та рівного доступу до знань для всіх учнів України незалежно від їх місця проживання та наявних ресурсів», — наголосив виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

E-SCHOOL.net.ua — онлайн-платформа для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам. Ресурс містить відео з поясненнями, конспекти, тести та можливість відслідковувати свій прогрес. Учителі можуть знайти на сайті необхідні методичні рекомендації та приклади використання сучасних технологій у навчальному процесі.

Зараз наповненість платформи розрахована на два тижні навчання відповідно до календарного плану та буде доповнюватись щотижня. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися та розширюватися.

Ресурс ВШО має стати допоміжним інструментом і під час звичайного навчання. Діти зможуть засвоїти матеріал у разі пропуску певної теми на заняттях. А також, платформа надає доступ до навчального контенту українською мовою для дітей та вчителів, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, або за певних причин перебувають за кордоном.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підтримав проєкт ВШО та активно допомагає в поліпшенні його якості.

Фінансування проєкту здійснюється в межах видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді