Рекомендації щодо здорового харчування
Таку інформацію опублікували на сайті Міністерства освіти і науки.
Області надавали пропозиції з приводу використання коштів. Згідно з наказами МОН, кошти спрямовано на ремонт і придбання обладнання для їдалень 1809 закладів загальної середньої освіти. Процес закупівель розпочати в усіх регіонах і Києві.
Які документи вести для контролю за якістю та безпечністю продуктів?
Відповідно до інформації Міністерства фінансів, станом на 1 грудня 2020 року регіони використали:
- 67,2% коштів субвенції (передбачено 400 мільйонів гривень);
- 66,5% коштів, передбачених на умовах співфінансування з місцевих бюджетів (передбачено 96,234 мільйона гривень).
Найбільш ефективний показник освоєння коштів у:
- Тернопільській області — 97%,
- Сумській області — 88,4%,
- Хмельницькій області — 86,6%,
- Чернігівській області — 83,9%,
- Києві — 82,7%.
Виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет наголосив про реалізацію в регіонах заходів щодо поліпшення організації харчування в закладах загальної середньої освіти.
«Області продовжують паспортизацію харчоблоків шкільних їдалень, впроваджують у закладах освіти необхідні процедури для контролю якості харчування у школах. Проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, зокрема з питань запобігання харчових отруєнь. Щодо вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів проводяться наради, семінари, тренінги, навчання відповідальних за організацію харчування в закладах освіти працівників», — прокоментував очільник МОН.