Змішаний тип освіти: як працюють заклади

Частина уроків проходить онлайн. Що при цьому врахувати та яку роль в освітньому процесі відіграє вчитель - у статті

 

Кейс-технологія: п’ять ефективних прийомів

Всі уже звикли до дистанційної або змішаної форми навчання

Яка роль вчителя за змішаного типу освіти

За змішаного навчання  вчителю відводиться роль фасилітатора навчального процесу. Тобто, завданням вчителя буде забезпечити та організувати навчання таким чином, щоб залучити усіх учнів, сприяти колективному обговоренню питань.

Основною метою вчителів буде не оцінювати учнів, а взаємодіяти з ними.

Частково вчитель зможе давати на опрацювання матеріал додому. Наприклад, переглянути відео чи прослухати лекцію. А уже на уроці разом обговорити матеріал з усім класом чи об’єднати учнів в групи для роботи.

Так, вчитель може самостійно обирати моделі роботи на уроці, модерувати його, оцінювати наскільки учні зрозуміли матеріал.

 

Чи замінять паперові щоденники

Електронні щоденники можуть цілком витіснити паперові

«Паперова звітність як рудимент старої системи повинна зникнути й полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам», – зазначає голова комітету Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Таким чином, батькам буде зручніше відстежувати здобутки учнів, а вчителям витрачати значно менше часу.

Переваги змішаного навчання

Доступність та зручність

Навчання стає гнучким та дозволяє учням самостійно опрацьовувати частину матеріалу. Тобто, обрати темп та місце навчання. А повторення на уроці дозволяє закріпити вивчене.

Покращення навчального процесу

Учні можуть повернутися до тем, які не зрозуміли, детальніше їх опрацювати. Крім того, учні можуть реально прослідкувати кількість витраченого часу та скорегувати його.

 

Оптимізація витрат на навчання

Так, можна витрачати менше на додаткові матеріали, підручники, роздруківки. Учні зможуть використовувати електронні носії без використання паперових аналогів.

Навчання вдома у поєднанні з навчанням у школі дозволить покращити навчальні досягнення учнів і перетворити навчання на цікавий та захопливий процес.

 

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді