Роз’яснення МОН щодо організації дистанційного навчання на карантині

МОН дало роз’яснення, як організовувати дистанційне навчання в школах під час карантинних обмежень

Організовуємо дистанційне навчання за новим положенням

Про це повідомили на сайті МОН.

Зокрема, у роз’яснення йдеться про таке:

  • відвідування закладів освіти, не потребують переведення учнів на дистанційну форму. За рішенням педради, освітній процес продовжується з використанням технологій дистанційного навчання на денній або іншій формі здобуття освіти, на яку учнів зараховано.
  • Особливої уваги потребують питання організації дистанційного навчання для осіб з особливими освітніми потребами (їм потрібна підтримка з боку асистента вчителя та / або асистента учня), а також учнів, які не мають доступу до інтернету або технічних засобів навчання (для них треба використовувати доступні засоби комунікації).
  • Проводити всі уроки синхронно, тобто онлайн, з використанням відеоінструментів Skype, Zoom тощо, не потрібно.
  • Оцінювання результатів навчання учнів проводиться дистанційно.
  • Школа може самостійно обирати конкретні електронні освітні платформи, онлайн-сервіси та інструменти, за допомогою яких організовується освітній процес під час дистанційного навчання (Moodle, Google Classroom, Zoom тощо).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді