Учителі англійської мови пройдуть перепідготовку

Близько 3 тисячі учителів англійської мови 5-9 класів пройдуть навчання відповідно до Концепції НУШ

Міністерство освіти і науки та Британська Рада в Україні розпочинають новий курс професійного розвитку вчителів англійської мови, метою якого є забезпечення наступності та сталості у навчанні іноземних мов відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Повідомлення з такою інформацією опублікували у Міністерстві освіти і науки.

Найновіші рекомендації ВООЗ

Як зазначає виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет, навчання триватиме протягом шести місяців, відбуватиметься за оновленою моделлю, яка запропонована Британською Радою.

«Двісті тренерів, які у 2018-2019 роках успішно провели навчання вчителів початкової школи, тепер навчатимуть вчителів 5-9 класів у дистанційному форматі із використанням сучасних інформаційних технологій», – наголосив Сергій Шкарлет.

Процес підготовки викладачів складається з двох компонентів – теоретичного та практичного.

Теоретична частина полягає у проходженні педагогами онлайн-курсу «Навчання англійської мови у новому контексті: базова середня освіта».

Практична частина курсу передбачає опанування ресурсів платформи Online Teacher Community, участь у дискусіях, форумах, семінарах-практикумах та застосування набутих знань та умінь у класі.

Такий формат підготовки має на меті навчання через рефлексію, зворотній зв’язок, обмін досвідом та моделювання різних ситуацій. За підтримки тренерів вчителі опанують комунікативні методи, застосовуватимуть набуті знання й уміння у власній практиці навчання, аналізуючи власну діяльність і діяльність учнів.

Також педагоги під час програми мають опанувати вміння користування електронними ресурсами, які зібрані на освітній платформі NUS-English.com.ua. Кожен учитель матиме на онлайн-платформі власне портфоліо.

Після успішного виконання програми професійного розвитку в повному обсязі всі учасники отримають сертифікат Міністерства освіти і науки та Британської Ради.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді