Вчителі можуть не оцінювати учнів з деяких предметів

Оцінювання можна проводити за принципом «зараховано»/«не зараховано»

Британський досвід відкриття шкіл восени

Вчителі можуть не оцінювати учнів з деяких предметів

МОН надає дозвіл учителям на здійснення оцінювання учнів з деяких навчальних предметів за принципом «зараховано»/«не зараховано».

Про це роз’яснили у відомстві. Вчителі зможуть здійснювати тематичне, семестрове або річне оцінювання учнів з предметів «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та окремих предметів варіативної складової не за 12-бальною шкалою, а - «зараховано»/«не зараховано».

Цей принцип оцінювання вчитель може застосовувати у разі проведення понад 50% уроків у дистанційному форматі.

«Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону «Про повну загальну середню освіту» за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. У разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів ним мають бути визначені правила переведення до системи оцінювання, визначеної законодавством», - зауважують у Міністерстві освіти і науки.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді