Новий тест з української забезпечить кращий відбір вступників - УЦОЯО

Окремий тест з української мови жодним чином не зменшує значущості вивчення української літератури здобувачами освіти – коментує Український центр оцінювання якості освіти

«Таке рішення в жодному разі не зменшує значущості вивчення української літератури здобувачами освіти. Опанування української мови неможливе без глибокого прочитання й аналізу творів з української літератури, і це є основним завданням закладів освіти. Саме вони мають сприяти зацікавленню молоді творами вітчизняних авторів, формувати громадянський світогляд здобувачів освіти, створювати передумови для реалізації активної життєвої позиції школярів», – зауважили в УЦОЯО.

Посадові інструкції: які зміни внести

Розроблений тест з української мови передбачає демонстрацію важливих компетентностей, які формуються лише на заняттях з української і зарубіжної літератури.

«Позиція і Міністерства освіти і науки України, і Українського центру полягає в тому, що формуванню свідомої, патріотичної, всебічно розвиненої особистості сприяють усі навчальні предмети, а комплексний зміст освіти створює умови для цього. Запропонована модель ЗНО не зумовлює звуження змісту викладання навчальних дисциплін у школі, натомість має на меті забезпечення кращого відбору до закладів вищої освіти», – відзначають в УЦОЯО.

Нагадаємо, раніше Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав підписати відкрите звернення до прем’єр-міністра України щодо збереження ЗНО з української літератури для всіх.
Джерело: сайт Освіта.ua

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді