У деяких школах облашують укриття за програмою «Безпечна школа»

Фонд Східна Європа разом з МОН і ДСНС запустив програму «Безпечна школа», у межах якої буде обрано 20 шкіл для облаштування укриттів у відносно безпечних областях України

monitoryng_bezbaryernosti_2021_Pedrada.jpg

Як підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Укриття облаштують у відносно безпечних областях України: Вінницькій, Хмельницькій, Одеській і місті Київ.

До базового пакету обладнання для укриттів увійдуть електрообігрівачі, аварійні світильники, аптечки, кулери та фільтри для води, роутери, меблі для сидіння, матеріали для ігор і занять із дітьми. Базовий пакет буде доступним для 16 з 20 шкіл.

Для чотирьох шкіл (по одній у кожній області) використовуватимуть як модельні, їх відремонтують відповідно до вимог ДСНС.

«Першого вересня розпочнеться новий навчальний рік. У традиційному режимі він може бути впроваджений лише у тих навчальних закладах, де є укриття. Безпека на першому місці. Станом на початок серпня близько 36% закладів освіти в Україні готові до офлайн-навчання, тобто мають захисні споруди. І ми працюємо далі. Спільно з нашими партнерами – Фондом Східна Європа раді представити програму «Безпечна школа»: облаштування укриттів в українських закладах освіти», – розповів Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Також крім облаштування безпечних укриттів, у межах програми буде розроблено онлайн-курс для вчителів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді