Хто ухвалює рішення про самоізоляцію учнів, у яких виявили COVID-19

Рішення про самоізоляцію учнів ухвалюватиме епідеміолог на основі дослідження

Хто ухвалює рішення про самоізоляцію учнів, у яких виявили COVID-19

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про самоізоляцію учнів.

Зокрема, якщо в класі є підтверджений випадок захворювання на COVID-19 в одного з учнів, весь клас має піти на самоізоляцію. Рішення про самоізоляцію учнів буде ухвалювати епідеміолог на основі епідеміологічного дослідження.

Орієнтовний план гігієнічних заходів у період карантину

«Ми рекомендуємо максимально обмежити пересування учнів між навчальними класами/аудиторіями, використовувати всі входи й виходи та розробити спеціальні маршрути для уникнення скупчень дітей. Також рекомендовано проводити уроки з інтервалом у 15 хвилин», — наголосив Максим Степанов.

Якщо під час навчання в учнів виявили ознаки захворювання, то вони мають надіти маску та бути ізольованими в окреме приміщення. Після цього мають бути поінформовані батьки дитини і ухвалено узгоджене рішення про транспортування дитини у медичний заклад. Приміщення мають провітрити та дезінфікувати.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді