Ганна Новосад: масових звільнень учителів-пенсіонерів не буде

Усіх вчителів-пенсіонерів з 1 липня 2020 року переведуть на строкові контракти терміном на один рік. Відтак директори закладів визначатимуть, продовжувати контракти чи ні

За Законом "Про повну загальну середню освіту", який ухвалили у січні цього року, усіх вчителів-пенсіонерів з 1 липня переведуть на строкові контракти терміном на один рік.

Профспілка працівників освіти і науки заявила, що реалізація таких нововведень призведе до одночасного звільнення до 1 липня 2020 року понад 70 000 вчителів.

Інструкції з охорони праці: 6 правил, щоб скласти без помилок

Утім Ганна Новосад наголосила, що масових звільнень не буде: «Дуже хочу розвіяти цей міф. З 1 липня нікого не будуть звільняти, зокрема вчителів, які вже перебувають на пенсії, але працюють у школі. Їх переведуть на річні трудові контракти». Після цього року директор закладу визначатиме, продовжувати контракт чи ні. Якщо вчитель-пенсіонер якісно працює, то його контракт можна і потрібно продовжити. А директори завдяки цьому нововведенню отримують можливість відкривати шлях також і молодим учителям.

Журналісти поставили Ганні Новосад запитання: «Якщо ця людина погано викладає, але має зв'язки з директором, то нічого змінюватися не буде?». На це міністерка відповіла так: «Це повноваження, яке належить до прав директора — визначати, з ким продовжувати контракт. Але оскільки директори також переводяться на контракт, вони мають бути природно зацікавлені у тому, аби у них були фахові вчителі».

За словами Ганни Новосад, МОН за допомогою закону намагалося запровадити максимум інструментів, які природно мотивують усіх учасників освітнього процесу працювати на результат.

Джерело: «Українська правда»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді