Стратегія щодо здорового середовища у закладах освіти

До кінця лютого планується затвердження Національної стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища

Олена Зеленська та представники профільних міністерств провели нараду щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища.

Зміни у порядку перевірок з праці

Метою національної стратегії є формування безпечних, комфортних та здорових умов навчання у закладах освіти.

На початку розробки стратегія була сфокусована на трьох основних компонентах:

  • розвитку фізичної культури та посиленні рухової активності школярів;
  • розбудові здорового харчування та формуванні в учнів правильних харчових звичок;
  • покращенні санітарно-гігієнічних умов в українських школах.
У ході роботи було прийнято рішення про розширення стратегії та включення до неї таких компонентів, як цифрова гігієна та кібербезпека, медичне обслуговування школярів, забезпечення ефективного психологічного супроводу під час освітнього процесу та запобігання булінгу.

«Національна стратегія містить надважливі компоненти, які є взаємозалежними та доповнюють один одного. Погоджуюся, що неможливо говорити про здоров'я дітей, зосереджуючись лише на харчуванні й забуваючи, наприклад, про психологічний комфорт у класі. Або ж – про фізичну рухливість без урахування безпечного простору. Тішить, що команда залучених до проекту фахівців працює насамперед на якість», – прокоментувала Олена Зеленська.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді