Акція протесту освітян

Під стінами Верховної Ради відбулась акція протесту освітян

29.10.2019 відбулася акція протесту, що була організована Київською міською організацією Профспілки працівників освіти і науки.

Чи зміниться зарплата освітян

Причиною виходу освітян на акцію стало внесення поправок депутатів до законопроекту «Про повну загальну середню освіту». Зокрема, питання скасування доплати за окремі види педагогічної діяльності, науковий ступень та вчене звання, скасування надбавок, введення обов'язкової сертифікації для шкільних вчителів, а також запровадження 40-годинного робочого тижня.

Таким чином освітяни висунули вимоги до законодавчої та виконавчої гілок влади.

Профспілка просить врахувати зауваження та не допустити внесення правок до законопроекту «Про повну загальну середню освіту», зокрема:

  • скасувати доплату за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування навчальни кабінетом, наукові ступені та вчені звання, надбавки за престижність педагогічної праці;
  • перевести педагогів пенсійного віку на строкові трудові договори;
  • ввести обов'язкову сертифікацію для педагогів у закладах загальної середньої освіти;
  • запровадити 40-годинний робочий тиждень.

Крім того, освітяни підняли питання щодо поетапного збільшення розмірів посадових окладів педагогічних працівників.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді