Уряд затвердив Положення про санаторну школу

Санаторні школи – єдиний тип закладу загальної середньої освіти в Україні, де діти можуть поєднувати реабілітацію з навчанням

В Україні продовжать роботу санаторні школи, де можуть отримувати загальну середню освіту діти, що потребують тривалого лікування. Як саме відбуватиметься робота таких закладів, прописано в Положенні про санаторну школу, яке сьогодні, 21 листопада 2018 року, затвердив Уряд України.

У санаторних школах навчаються діти, яким потрібне тривале лікування. В учнів є можливість як підтримувати здоров’я, так і здобувати необхідні компетенції завдяки режиму подовженого дня. Таке навчання реалізується на різних рівнях освіти — від дошкільного до профільного.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Для навчання в санаторній школі обирається оздоровчо-щадний режим. В закладі є спеціальна комісія, яка визначає стан здоров’я кожного учня та індивідуально встановлює режим навчання. Учні, що відстають в навчанні, мають змогу відвідувати індивідуальні та групові заняття, а також консультації.

Збіг щорічної відпустки «чорнобильця» із санаторно­курортним лікуванням: чи продовжувати відпустку

Перший день путівки на санаторно-­курортне лікування припадає на вихідний день: з якого дня надавати відпустку

Схема тарифних розрядiв посад керiвникiв шкiл, шкiл — дитячих садкiв, шкiл-iнтернатiв, спецiальних шкiл-iнтернатiв, санаторних шкiл, лiцеїв, гiмназiй

Санаторні школи забезпечують навчання для дітей з такими видами захворювань:

  • сколіоз
  • цукровий діабет
  • малі та неактивні форми туберкульозу
  • захворювання серцево-судинної системи
  • психонервологічні захворювання
  • хронічні неспецифічні захворювання органів дихання та травлення.

Максимальна кількість дітей в класі у санаторній школі — 20. Уроки тривають 35-45 хвилин, а індивідуальні заняття — 20 хвилин, а групові — 40.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді