Обернути проблеми на ресурси

Весна надихає кожного з нас зробити себе кращим чи обдарувати подарунком. Інколи нам здається, що нема часу, сил чи бажання робити ще щось. Утім, все в наших руках... і в березневому числі журналу «Практичний психолог: Дитячий садок»

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Вас напружує дикція старших дошкільників — замисліться про фізіологічні передумови недорозвитку артикуляційного апарату і мовлення дитини та скористайтеся досвідом колеги. Програма «Розумні рухи» допоможе налагодити корекційно-розвивальну роботу з дітьми, які мають порушення мовлення.

Ви втомилися від невихованості та нахабності батьків — подбайте про моральні цінності їхніх дітей. Інколи і яйця вчать курку! На допомогу вам ми підготували дві публікації, які допоможуть вибудувати як розвивальну, так і діагностичну роботу в цьому напрямі.

Вас дратують скарги на дитячі суперечки і бійки — проведіть з батьками і вихователями групову консультацію на тему «Конфлікт дитини з однолітками: як реагувати дорослим». І ви позбудетеся цієї проблеми.

Колеги впадають у весняну депресію, і ви розумієте, що вони й вас тягнуть за собою — не піддавайтесь, допоможіть їм віднайти друге дихання та дожити до літа.

Навчіть колег та батьків вихованців бути ресурсними для самих себе. Так ви подбаєте і про себе! І тоді будете працювати в усталеному режимі в охайному і ошатному кабінеті, спілкуватися з колегами лише на приємні теми та веселитися і радіти з дітками.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що врахувати у процесі онлайн консультацій

Онлайн-консультації вже давно не є чимось новим. Їхня поява не пов’язана із якимись модними явищами, як-от розвиток інформаційних технологій, а зумовлена необхідністю. Що важливо врахувати – у статті
2244

Психолого-педагогічний супровід дошкільників із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності

«За ним неможливо встежити», «Вона така нетерпляча, ніколи не завершує розпочату справу» — з таких скарг батьків і педагогів зазвичай розпочинається робота практичного психолога, спрямована на допомогу гіперактивним дітям
25099

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді