Проект «Кухня» в закладі дошкільної освіти

Дозволити дитині покулінарити або навіть пограти з кухонним приладдям матусі зазвичай сприймають скептично. Адже відомо — кухня не місце для ігор. Утім кухня може бути розвивальним середовищем. Переконайтеся в цьому в межах проекту «Кухня»

Журнал «Методична скарбничка вихователя» № 10/2017 радить не зосереджуватися суто на кулінарних процесах. Логіка розгортання проекту «Кухня» в тому, щоб протягом двох тижнів вивести дитячу уяву за стіни звичайної домашньої кухні — ознайомити з особливостями створення і функціонування кав’ярні, допомогти організувати пікнік тощо. Особливості реалізації проекту описані у вступній статті.

Календарне та перспективне планування містить такі матеріали, як-от:

  • дерево цілей
  • ідея, програмовий зміст, очікувані результати реалізації проекту
  • змістове наповнення десяти тематичних днів
  • плани-конспекти інтегрованих занять для кожного дня.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

На картках картотеки в підрубриці «Справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів.

Кольорові сторінки десятого числа містять такі матеріали:

  • асоціативна карта «Кухня» та завдання для самостійної діяльності;
  • майстер-класи зі створення творчих виробів з одноразового посуду, а також паперових фруктів;
  • ілюстрації для обговорення «Кухня».

Як скласти меню для дитячого кафе? Які продукти обрати для приготування страви? Як і де їх потрібно зберігати? Чи обов’язково дотримуватися рецепта? Довідатися про усе це діти зможуть під час гри-стратегії. Ідеї щодо її реалізації, а також добірка творів, які доцільно почитати з дітьми в «книжчиному домі», — на сторінках журналу.

Описи ігор та вправ логіко-математичного спрямування, цікавинки з «бабусиної скрині», ігри з англійської мови та багато іншого — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 10/2017.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
29172

Техніки коучингу для роботи з педколективом

Виклики часу все більше вимагають нових підходів. Людина, що хоче досягти кар’єрного зросту, повинна бути мобільною, готовою до швидкої зміни та обставин. В Україні в умовах воєнного стану реалізувати ці завдання здається нереальним. Та все ж на допомогу можуть прийти нові техніки. І одна з них – коучинг.
379

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді