Президент України підписав закон «Про освіту»

Теми:
25 вересня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про освіту" № 2145-VІІІ. Діти навчатимуться 12 років, а педагоги отримають посадовий оклад на рівні трьох мінімальних зарплат. Найбільше новий Закон потрібен для реформи середньої освіти – Нової української школи
«Ухвалення цього закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору», – наголосив Петро Порошенко. 

За словами президента, це одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої майбутнє країни не залежить так, як від освітньої.

Закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі і гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.

При цьому прав національних меншин також дотримаються: це буде реалізовано через створення класів або груп із навчанням мовою такої нацменшини поряд із державною: 

«Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн», – зазначив Петро Порошенко.

Цим законом передбачена атестація педагогічних працівників не рідше ніж один раз на п’ять років, а також сертифікація педагогічних працівників.

Керівник державного та комунального закладу загальної середньої освіти призначатиметься на посаду за результатами конкурсного відбору на шість років і не більше ніж два строки поспіль.

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за Закон України «Про освіту» 5 вересня 2017 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді