Як музичному керівникові не прогледіти «золотий шанс»

Що у свіжому числі журналу «Музичний керівник» № 09/2017

Лектор Нобелівського концерту Михаїл Казінік часто у своїх промовах пояснює смисл начебто дитячої казки «Курочка Ряба». Дід та баба отримали золоте яєчко: крутили-вертіли його, били по черзі за звичкою. Та тривало це недовго: мишка бігла, хвостиком махнула — і яєчко розбилося. Старенькі мали б зрадіти, а насправді засумували. Та курочка пообіцяла їм знести навзамін звичайне — не золоте, а просте яєчко, щоб надалі не заморочуватися. Яка ж мораль казки? «Золотий шанс» треба вміти вчасно розгледіти і хоч трохи уявляти, як ним скористатися.

Життя доволі часто підкидає нам отакі шанси-скарби. Та лише спрямовані на рух уперед і вгору здатні їх розпізнати. Приміряймо цю формулу до читання журналу «Музичний керівник». Так, стаття з № 09/2017 про складання «пазлів» професійного іміджу підкаже музичним керівникам, як стати успішними фахівцями.

Добірка порад для педагога, щоб не втратити голос у дощову осінню пору, застрахує від можливих проблем зі здоров’ям. Тоді можна бути «на коні» під час заняття, навіть коли голос не звучить. Комікс із рубрики «Візок ідей» допоможе зберегти цілими дитячі голосові дзвіночки!

Скористайтеся іграми-«криголамами» з цього числа: у перші тижні навчального року в ДНЗ вони — незамінні помічники в роботі. За допомогою цих ігор можна творчо «розворушити» новачків та подружити дітей між собою. А ще пропонуємо розпочати підготовку осіннього свята без поспіху. Сценарій та пісні до ваших послуг у цьому числі.

Наостанок тішимо вас приємною звісткою про підвищення заробітної плати для музичних керівників з 1 вересня. Упевнені, що для більшості читачів справжнім «золотим шансом» є не цей грошовий бонус, а професійний поступ. Тож будьмо й надалі разом — на високій ноті!

З повагою
головний редактор Тетяна Кулішко

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Активності для дошкільнят

Влітку діти охочі до експериментів та відкриттів. Скористайтеся цим і проведіть для старших дошкільників літню розвагу на свіжому повітрі: з рухливою грою за методикою Карла Орфа, віршами, піснями, іграми і квітковим дизайном
20392

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді