Про поступ

Вийшло друком вересневе число журналу «Заступник директора школи»

Цьогоріч слово «поступ» звучало у темі серпневої конференції — «Нова українська школа 2017/2018. Старт чи продовження поступу?». Напевно кожен освітянин відповів собі на це запитання. Якою була ваша відповідь?

Для нас вона очевидна: новий навчальний рік — це продовження поступу. Щомісяця на шпальтах журналу «Заступник директора школи» — безцінний учительський досвід. Завдяки йому ми навчаємося, захоплюємося силою людського розуму, наполегливістю, жагою знань. Для кожного педагога, який не стоїть на місці, самовдосконалюється й не відступає, його життя — це поступ.

Нині в освітянських колах багато йдетьтся про те, що змінювати слід насамперед підходи у навчанні. Думка ця не потребує доведення так само, як і затвердження нормативним актом. Переконайтеся в цьому самі: у статті про STEM-освіту з початкових класів йдеться про проект, що вийшов за межі кабінету інформатики й переміг у двох європейських конкурсах. Розпочався він давно й, насамперед, з бажання учителя. Що ж це, якщо не поступ?

А ще компетентнісне навчання, дитиноцентризм, інклюзія… Можна перераховувати й далі, та ви й самі це знаєте!

Бажаю вам у новому навчальному році подальшого руху вперед, невпинного розвитку, поступу — професійного й особистісного!

З повагою
головний редактор Ірина Лахнеко

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді