Лялька як персона

Про студію методичного супроводу вихователів-методистів, методику «Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психологічного розвитку дитини», особливості формування емоційної сприйнятливості дошкільників

Осередком кваліфікованої методичної допомоги вихователю-методисту та етапах входження в професію та становлення як фахівця є студія методичного супроводу. Досвідом організації такої комплексної форми навчання діляться наші автори у журналі «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 5/2017.

Дедалі частіше педагоги-дошкільники упроваджують в освітній процес методику «Лялька як персона: педагогічний підхід для соціального і психологічного розвитку дитини». Яка вона — лялька як персона? Навіщо запрошувати її в гості до дошкільників? Для вас — рекомендації від одного з координаторів проекту в Україні. Наділяючи ляльок різними чеснотами, вихователі використовують їх як путівників дошкільників на шляху виховання моральних якостей. Із досвідом такої роботи ознайомлюємо в цьому числі журналу.

Кожну зустріч із лялькою, особливо незнайомою, неодмінно супроводжують яскраві емоції дошкільників. Аби підтримати емоційне піднесення та водночас сприяти емоційному розвитку дітей, педагоги створили центр емоційного розвитку. А порадами та практичними матеріалами щодо про формування емоційної сприйнятливості дошкільників ділиться науковець.

Чому одні діти виростають лідерами, а інші — ні? Чи важливо формувати лідерські якості дітей уже з дошкільного віку? Про це педагоги дізнаються під час науково-методичного семінару, розробку якого подано в цьому числі журналу.

Також у травневому числі:

  • стаття «Четвертий зайвий» — зовсім не зайвий у корекційній роботі»
  • пам’ятка для вихователя-методиста «Складання річного плану роботи дошкільного навчального закладу: чек-ліст»
  • анкета для педагогів «Виявлення пропозицій педагогів для складання річного плану роботи дошкільного навчального закладу»
  • тест для самодіагностики «Особливості організації тренінгу»
  • інформаційний стенд «Театр мімів, або Ігри перед дзеркалом з батьками»
  • ідеї щодо відзначення в дошкільному закладі Дня родини
  • сценарій родинного свята «Родина є у кожного».

У попередньому номері — Організовуємо тренінг для педагогів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді