Чи можна навчитися мислити творчо?

Людина з розвиненою творчою уявою завжди на коні, бо вміє знайти вихід із нестандартних ситуацій. Саме такими хотіли би бачити своїх вихованців більшість педагогів

Як саме розвивати уміння дітей творчо мислити — підкаже березневе число журналу «Музичний керівник».

Хто в музиці живе? Поставте таке запитання дитині під час слухання твору — нехай вона виконає умовний тест «на фантазію». У ньому не буде неправильних відповідей, бо кожен ладен мандрувати у свій неповторний світ попід руку зі своїм уявним образом. Педагогу ж треба зробити подорож до музичного зоопарку незабутньою для дітей. Як саме? Скористайтеся:

  • творчими історіями
  • комунікативними піснями-танцями
  • логоритмічними вправами зі звуками тварин
  • завданнями на уважність
  • безкоштовними мобільними додатками з музичною класикою.

Педагог у процесі творчого самовираження дитини має виконувати роль невидимки, що до свого щезання продумав усе до найдрібніших деталей. У цьому числі презентуємо 22 оригінальні гри, що допоможуть увести дитину у стан творця.

Одну з ігор прогляньте за посиланням

Пропонуємо також матеріали до випускного свята: сценарії та нові зворушливі пісні. А щоб не передати куті меду — статтю, що пояснює, як дотриматися стандартів щодо тривалості музичних занять, свят і розваг. Їх музичний керівник має знати «на зубок». Тоді музичні заняття та свята завжди лишатимуть приємний післясмак,  на них захочеться творити і розкриватися!

У попередньому числі — Лайфхаки для молодих спеціалістів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
88093

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1508

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді