Економічний розвиток

Про наступність дошкільного навчального закладу і школи, програму та засоби економічного розвитку дітей, правила проведення батьківських зборів та інше

Дитячий лексикон постійно поповнюється новими, часто незрозумілими, слівцями економічного змісту. Чи не щодня діти особисто стикаються з економічними процесами, наприклад, коли спостерігають, як батьки розплачуються за товари в магазині. А потім відтворюють побачене й почуте у грі. Аби ця діяльність була осмисленою й згодом стала фундаментом заощадливості, розпочинати економічний розвиток потрібно змалку.

У цьому числі журналу наші автори ознайомлюють із програмою економічного розвитку дітей «Я економний, я заощадливий» (у Корисних додатках) та докладно описують ефективні форми роботи з дошкільниками.

Оскільки діти копіюють поведінку свої батьків, до системи роботи з економічного розвитку слід обов’язково включати й роботу з батьками дошкільників. На сторінках журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 3/2017 для вас — розробки різних заходів для батьків, як-от:

  • тренінг «Формування споживчої культури»
  • театр образів «Афлатот»
  • гра-стратегія «Засідання ОСББ».

Традиційною формою взаємодії педагогічного колективу з батьками вихованців є батьківські збори. Як їх підготувати та провести, яких типових помилок важливо уникнути? Про це також на сторінках журналу.

Процес адаптації до навчання у школі може супроводжувати дитячий стрес. Аби цього не сталося, батьки та фахівці дошкільного закладу і школи мають підготувати майбутніх першокласників до очікуваних змін. А щоб підготувати батьків старших дошкільників, можна організувати батьківський лекторій. Докладніше — читайте в журналі.

Також у березневому числі:

  • положення про конкурс «Інноваційні форми роботи з батьками»
  • анкета для батьків «Як ви витрачаєте гроші?»
  • пам’ятка для батьків «6 порад для батьків майбутніх першокласників»
  • інформаційний стенд «Принципи відповідального ставлення до покупок»
  • ідеї щодо відзначання в дошкільному закладі Дня науки в Україні
  • розвага з пошуково-дослідницької діяльності «Незнайко-дослідник», яку можна приурочити до Дня науки в Україні
  • сценарій випускного свята «Дитинства щасливого миті».

У попередньому номері — Гра — джерело розвитку дошкільників​

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді