Гра — джерело розвитку дошкільників

Про різні аспекти організації ігрової діяльності дошкільників, зокрема відповідальність дорослого за дитячу гру та значення вміння педагогів грати з дітьми, — у журналі «Вихователь-методист дошкільного закладу» № 2/2017

Для дошкільників гра — це і навчання, і праця, і спосіб пізнання навколишнього світу та суспільних взаємин, і ще багато іншого. Її значення для розвитку дітей складно переоцінити. Тож друге число журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу» присвячене ігровій діяльності дошкільників.

Максимально розкритися, проявити творчість, самостійність, винахідливість, здатність до самоорганізації й організації рольових взаємин з однолітками діє змогу самодіяльна сюжетно-рольова гра. А під час рухливих ігор відбувається становлення довільної поведінки дітей. Докладніше про особливості розвитку дошкільників під час цих ігор розповідають фахівці. Також у пригоді педагогам стане і подана методика діагностики сформованості ігрової компетенції старших дошкільників.

Традиційно ігрову діяльність вважають дуже корисною для дошкільників. Та гра — цінний «тренажер» професійного розвитку педагогів. Навіщо та як навчати вихователів грати? Про це — на сторінках журналу.

До вашої уваги — добірка практичних матеріалів щодо організації ігрової діяльності дошкільників. Так, педагоги-«дошкільники» діляться досвідом використання в освітньому процесі авторського дидактичного ігрового посібника, а також проведення ігор з піском. А ще — стаття про те, чому діти пустують та яке значення пустощів для розвитку дитини.

Також у лютневому числі:

  • анкета для педагогів «Гра — дитина — дорослий»
  • тест «Ігрова діяльність»
  • технологічна картка організатора гри
  • ідеї щодо відзначення Усесвітнього дня авіації та космонавтики
  • конспект інтегрованого заняття «Космічна лабораторія» для дітей старшої групи, яке можна приурочити до Усесвітнього дня авіації та космонавтики.

У попередньому номері — ​Організовуємо роботу з педагогами​

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді