Основне про головне: зарплата

Чи збільшилася заробітна плата педагогів-дошкільників? Як її обчислювати з огляду на нововведення? Які виплати враховувати для забезпечення мінімального розміру заробітної плати?

Відповіді на ці та інші запитання у № 02/2017 журналу «Практика управління дошкільним закладом»

Не хлібом єдиним живе людина. Та найбільше запитань, що отримуємо від вас, стосуються змін у сфері оплати праці. Воно й не дивно, адже змінилися не лише розміри прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. Для педагогів підвищилися ще й тарифні розряди. Утім передбачені різні терміни їх підвищення. Тож коли і на скільки підвищиться заробітна плата педагогів-дошкільників — роз’яснено та проілюстровано прикладами в одній із публікацій лютневого номера журналу «Практика управління дошкільним закладом».

Хвилюючим є також запитання, чи отримуватимуть працівники належну плату, наприклад, за роботу за сумісництвом чи за роботу з дезінфекційними засобами? Відповіді на них — на сторінках цього номера.

Кардрідер оплати праці у навчальному закладі

Не поспішайте з висновком, що інформація щодо оплати праці вам не потрібна, мовляв, ви ж не бухгалтер. Бо із 1 січня за порушення законодавства про працю, зокрема виплату не в повному обсязі заробітної плати й інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, на роботодавця може бути накладено штраф.

Поінформований — значить озброєний!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3863

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді