Безпека під час свят

У грудневому випуску журналу «Медична сестра дошкільного закладу» йдеться про безпеку дітей під час новорічних свят

Аби свято Нового року в дошкільному закладі пройшло на належному рівні, працівникам і дітям необхідно до нього як слід підготуватися: прорепетирувати новорічні ранки, виготовити атрибути свята і декорації, прикрасити ними музичну залу та групові приміщення.

Не менш важливим завданням є складання святкового меню, узятися за яке має медична сестра. Серед її обов’язків — подбати, аби меню складалося з корисних для здоров’я та апетитних страв. Для урізноманітнення новорічного меню у вашому дошкільному закладі рекомендуємо ознайомитися з досвідом колег щодо розроблення карток-розкладів святкових страв.

У цьому випуску журналу ми зібрали публікації, які допоможуть зробити День Св. Миколая, Новий рік та Різдво для вас і ваших вихованців незабутніми. Так, до вашої уваги стаття про догляд за іграшками — чи не найпоширенішими подарунками на новорічні свята. Під час санітарно-просвітницької роботи з батьками у пригоді вам стануть матеріали про смачні й корисні подарунки — цитрусові та гематоген.

Скарбничку ідей для святкової програми також поповнить публікація про дитячий аквагрим — розмальовування тіла фарбами. Ознайомившись із нею, дізнаєтеся, що слід робити, аби ця забава не лише принесла приємні емоції, а й не зашкодила здоров’ю дітей.

Також до вашої уваги постійна рубрика з відповідями експертів на ваші запитання.

У попередньому числі — Повітряно-тепловий режим

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
88389

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1521

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4948

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді