Тріада: батьки, дитина, школа — формуємо простір обміну досвідом

Одним із напрямів організації співпраці школи та батьків є формування у них культури причетності до навчально-виховного процесу закладу. Та, на жаль, спілкування учителів і батьків часто зводиться виключно до розмов про оцінки, відповідальність, запізнення, змінне взуття тощо

Одним із напрямів організації співпраці школи та батьків є формування у них культури причетності до навчально-виховного процесу закладу. Та, на жаль, спілкування учителів і батьків часто зводиться виключно до розмов про оцінки, відповідальність, запізнення, змінне взуття тощо.

Звичайні батьківські збори, коли учитель намагається швидко «видати» якомога більше інформації, а батьки сидять мовчки, аби лише «відбути». А часом так не вистачає нагоди ближче познайомитися, поговорити — про дітей, клас, школу, про батьківські й учительські проблеми... І побачити одне в одному не лише батьків й учителів, а особистостей, цікавих співрозмовників. Як же створити ситуацію такої ефективної взаємодії?

Відповідь на це питання знайшли педагоги Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум». А почалося все з того, що вони взяли участь у Першій національній (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine. Під час цього заходу анонсували конкурс грантів на проведення міні-EdCamp у навчальних закладах. І саме запропонований ними формат заходу — «Тріада: батьки, дитина, школа. Формуємо простір обміну досвідом» — отримав грант.

Захід пройшов на високому рівні, і після нього ще довго відчувався ефект «довгого хвоста». Зрештою, відчувається він і досі. На початку 2016/2017 навчального року журнал «Заступник директора школи» оголосив результати конкурсу «Інновації в неформальній освіті». І саме педагоги Січового колегіуму Валентина СОПІНА та Ірина СОКОЛ посіли перше місце за опис досвіду проведення цього масштабного заходу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді