Визначено план заходів Всеукраїнського тижня права

Уряд затвердив план заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права. До 1 жовтня мають бути розроблені відповідні галузеві та регіональні плани з огляду на План заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31.08.2016 № 627-р

Зокрема, згідно з Планом у навчальних закладах необхідно:

  • оформити тематичні стенди
  • провести 5-9 грудня тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, як-от лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо.

На завершення Всеукраїнського тижня права 9 грудня у навчальних закладах відбудеться Всеукраїнський урок «Права людини» — з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 30.09.2016 № 1171 затверджено План заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права.

Всеукраїнський тиждень права приурочений до Дня прав людини, яке відзначають за пропозицією Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня.

До листопада триває прийом робіт на конкурс навчально-методичних розробок з прав людини.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учням про академічну доброчесність

Як учителю донести ідеї академічної доброчесності до свідомості учнів? Зібрали чи не всі методичні та наочні матеріали в одній статті.
24743

Безпечне освітнє середовище закладу освіти

Що таке безпечне освітнє середовище, його ознаки та принципи? Як забезпечити психологічно безпечне середовище? Як створити й упровадити у вашому закладі освіти.
109360

Профільна середня освіта: державний стандарт

КМУ затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти 25 липня 2024 року. Що закладено в документі, як реалізовуватимуть концепцію профільної середньої освіти — у статті.
104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді