Технологія приготування страв

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Вересневий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу» є тематичним. Його темою обрано технологію приготування страв у дошкільному навчальному закладі

Новий навчальний рік у медичних сестер і кухарів дошкільного навчального закладу розпочався зі складання меню для дітей на осінній період. Аби зробити харчування дітей максимально корисним, одних лише сезонних овочів замало — їх ще потрібно приготувати так, аби всі вітаміни збереглися. Так, правильна технологія приготування страви — запорука її корисності для організму дитини.

Пропонуємо до вашої уваги унікальний матеріал про сучасне технологічне обладнання харчоблоку дошкільного навчального закладу з високим ступенем автоматизації і можливістю програмування. Дізнайтеся, як за його допомогою ваші колеги удосконалили технологію приготування страв для дошкільників.

Упевнені, що актуальною для вас буде публікація про те, як заохотити дитину поїсти, не змінюючи компонентів страв, а зробивши їх значно апетитнішими завдяки незвичайній формі нарізання.

Не лишилися поза увагою і ваші запитання, зокрема щодо використання вторинного бульйону, квашення капусти в дошкільному закладі, а також її термічної обробки після 1 березня.

Зрештою, пропонуємо поповнити вашу папку з інструкціями — для цього подаємо у вересневому номері

  • посадову інструкцію сестри медичної з дієтичного харчування
  • інструкцію з охорони праці під час роботи на харчоблоці з використанням електроплит та іншого електрообладнання.

У попередньому номері журналу — Гурткова робота

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
727

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36598

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді