Технологія приготування страв

Вересневий номер журналу «Медична сестра дошкільного закладу» є тематичним. Його темою обрано технологію приготування страв у дошкільному навчальному закладі

Новий навчальний рік у медичних сестер і кухарів дошкільного навчального закладу розпочався зі складання меню для дітей на осінній період. Аби зробити харчування дітей максимально корисним, одних лише сезонних овочів замало — їх ще потрібно приготувати так, аби всі вітаміни збереглися. Так, правильна технологія приготування страви — запорука її корисності для організму дитини.

Пропонуємо до вашої уваги унікальний матеріал про сучасне технологічне обладнання харчоблоку дошкільного навчального закладу з високим ступенем автоматизації і можливістю програмування. Дізнайтеся, як за його допомогою ваші колеги удосконалили технологію приготування страв для дошкільників.

Упевнені, що актуальною для вас буде публікація про те, як заохотити дитину поїсти, не змінюючи компонентів страв, а зробивши їх значно апетитнішими завдяки незвичайній формі нарізання.

Не лишилися поза увагою і ваші запитання, зокрема щодо використання вторинного бульйону, квашення капусти в дошкільному закладі, а також її термічної обробки після 1 березня.

Зрештою, пропонуємо поповнити вашу папку з інструкціями — для цього подаємо у вересневому номері

  • посадову інструкцію сестри медичної з дієтичного харчування
  • інструкцію з охорони праці під час роботи на харчоблоці з використанням електроплит та іншого електрообладнання.

У попередньому номері журналу — Гурткова робота

Вебінар ВМДЗ

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14199

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1599

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді