Чи потрібні різні мʼясорубки на сире і варене мʼясо

563

Запитання

Чи потрібно для сирого й вареного мʼяса використовувати різні мʼясорубки на кухні закладу дошкільної освіти?

Відповідь

Пункт 5.2 глави 5 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі передбачає, що кухню слід оснастити м’ясорубкою. Утім він не містить вимоги щодо кількості такого технологічного обладнання та його маркування.

Втім усе інше — виробничі столи, засоби вимірювання, дошки та ножі — необхідно маркувати для сирої та готової продукції.

Можна лише рекомендувати оснастити кухню двома м’ясорубками — для сирого та вареного мʼяса.

Переваги сучасного обладнання на харчоблоці дошкільного закладу

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
949

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
28572