Чи потрібні різні мʼясорубки на сире і варене мʼясо
Запитання
Чи потрібно для сирого й вареного мʼяса використовувати різні мʼясорубки на кухні закладу дошкільної освіти?
Відповідь
Пункт 5.2 глави 5 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі передбачає, що кухню слід оснастити м’ясорубкою. Утім він не містить вимоги щодо кількості такого технологічного обладнання та його маркування.
Втім усе інше — виробничі столи, засоби вимірювання, дошки та ножі — необхідно маркувати для сирої та готової продукції.
Можна лише рекомендувати оснастити кухню двома м’ясорубками — для сирого та вареного мʼяса.
Переваги сучасного обладнання на харчоблоці дошкільного закладу
З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
Справи керівника у жовтні: що проконтролювати
- «Дорожня карта» організації харчування дітей у дошкільному закладі
- Контроль якості та безпечності страв у дошкільному закладі
- Виконання норм харчування у дошкільному навчальному закладі?
- 8 кроків до меню-розкладу в закладі дошкільної освіти
- Як вести Журнал бракеражу готової продукції в дошкільному закладі