Якщо на сніданок котлети — а дітей прийшло більше

759

Запитання

Якщо на сніданок у заклад дошкільної освіти прийшло більше дітей, а запланували котлети, то чим їх замінити?

Відповідь

Якщо до закладу прийшло чотири і більше дитини від кількості, на яку розрахували меню, то для них необхідно додатково виписати продукти харчування. Для цього оформлюють акт, накладну та додаткове меню-вимогу за підписами сестри медичної, кухаря, комірника та директора закладу освіти (п. 1.20 гл. 1 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладі).

Зазвичай додаткові продукти харчування виписують на обід та вечерю. Якщо зробити так на сніданок, кухарі не встигнуть приготувати необхідні страви. Тому вранці помічники вихователів розподіляють страви на всіх дітей.

Аби уникнути ситуації, коли тій чи тій дитині не вистачає страви — котлети, яйця курячого вареного, яблука тощо — плануйте непорційні страви.

З відповідей «Післясмак вебінару з організації харчування в закладі дошкільної освіти» Ольги ЧИКАЛО,
головного спеціаліст відділу дошкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

Зауважте!

Щоб проглянути запис вебінар «Як організувати харчування в дошкільному закладі — не теорія, а практика», достатньо лиш зареєструватися

Е-журнал «Медична сестра дошкільного закладу» можна читати безплатно 3 дні, взявши демо-доступ

Взяти демо-доступ до журналу і читати безплатно 3 дні

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
14195

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1597