Як збалансувати раціон дитини дошкільного віку влітку

1464

Запитання

У літню спеку в дітей нерідко різко погіршується апетит. Як сприяти апетиту та збалансованості дитячого раціону?

Відповідь

З одного боку, слід знизити навантаження на травну систему дитини, а з другого — забезпечити збалансованість та харчову цінність дитячого раціону. Тож складаючи літній раціон для дитини, варто врахувати кілька важливих моментів.

План роботи на оздоровчий період

1. Додавайте до щоденного меню дитини більше риби. Білки, які у великій кількості містяться в рибі, відіграють важливу роль у формуванні опорно-­рухового апарату дитини, зміцненні її імунітету.

2. Харчовий раціон дитини складайте так, аби в ньому було 65% тваринного білка (м’ясо та риба) та 35% — рослинного (крупи та овочі).

3. Влітку дітям корисно щодня вживати кисломолочні продукти. Кефір, ряжанка, йогурт містять легкозасвоювані білки, сприяють процесу травлення.

4. У літній період зменште кількість тваринних жирів у раціоні дитини. Дітям будуть корисні вершкове масло та сметана. А овочеві салати бажано заправляти оливковою олією.

5. Забезпечте дитячий раціон достатньою кількістю злаків. Додайте до нього хліб грубого помелу, каші.

6. Давайте дитині пити спеціальну дитячу бутильовану або ж відфільтровану воду. Наскільки корисними не були б соки або трав’яні чаї, не замінюйте ними воду в раціоні дитини.

7. У літню пору калорійні та ситні страви ліпше їсти, коли спека спадає.

Плакат
«Вітаміни в продуктах рослинного
й тваринного походження»

Як збалансувати раціон дитини дошкільного віку влітку

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей в літній період

Організація харчування дітей в оздоровчий період — на що звернути увагу. Скачайте корисні інфографіки для стендів у дитячому садку або роздаткових матеріалів для батьків
13742

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
1340