Чи можна списувати овочі, що зіпсувалися у дошкільному закладі
Запитання
Овочі, які заготовили для харчування дітей в дошкільному навчальному закладі - що врахувати
Відповідь
Плата за харчування дітей: чи знаєте вимоги
Стан овочів при зберіганні необхідно контролювати раз-два на тиждень.
Така частота перевірки визначена пунктом 4.17 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227.
Зіпсовані овочі слід негайно видаляти з комори чи складу дошкільного закладу.
Якорганізувати дієтичне харчування взакладі, чизмінився стандартний продуктовий набір для меню, яквиконати норми постанови
Якщо виявлено псування продуктів, комісія з бракеражу дошкільного закладу складає акт. У ньому зазначають:
- час складання
- назву закладу
- прізвища і посади осіб, які брали участь у вибраковуванні недоброякісних продуктів харчування
- реквізити постачальника
- вид, номер і дату супровідних документів, разом з якими надійшли продукти харчування
- інші дані, що необхідні для докладнішої характеристики продуктів
- причини псування продуктів.
На підставі акта овочі списують.