Чи можна встановити доплату практичному психологу як члену команди супроводу дитини з ООП

7

Запитання

Практичному психологу, який входить до команди супроводу дитини з ООП, не виплачують 20% доплати. Він бере безпосередню участь у розробленні ІПР, співпрацює з батьками дитини з ООП тощо. Керівник закладу і педпрацівники, які є членами команди супроводу дитини з ООП, отримують доплату в 20%, а практичний психолог як член тієї ж команди супроводу — ні. Чи можна встановити доплату практичному психологу?

Відповідь

Детальний матеріал

Практика управління дошкільним закладом

Переглянути

Розміри доплат за організацію інклюзивного навчання осіб з ООП визначено постановою КМУ «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» від 28.12.2021 № 1391. Зокрема, 20% доплати передбачено:

  • керівнику закладу освіти, в якому організовано навчання осіб з ООП і створено три і більше інклюзивних класи (групи), та заступнику керівника з навчальної роботи такого закладу освіти, в обов’язки якого входить організація інклюзивного навчання осіб з ООП;
  • педагогічним працівникам і помічникам вихователів у зак­ладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти за роботу в інклюзивних класах (групах).

Однак таку доплату встановлюють педагогічним працівникам і помічникам вихователів тільки за години роботи в інклюзивному класі (групі).

Робота членів команди супроводу здійснюється в межах основного робочого часу працівників на безоплатній основі (Примірне положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти, затверджене наказом МОН від 08.06.2018 № 609).

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196698