У МОН назвали вчителів-предметників, яких не вистачає в закладах освіти

Яких вчителів-предметників зараз не вистачає в Україні

Нестача вчителів-предметників у школах

Позапланові перевірки та інституційні аудити: чи будуть у 2024/2025 н.р.

В Україні на сьогодні немає надлишкової кількості вчителів з якогось предмета. Навпаки: з певних предметів не вистачає педагогів.

Таку інформацію зазначив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, передає УП. А також назвав, які вчителі-предметники — у дефіциті.

За його словами, це насправді дуже непросте питання про дефіцит вчителів-предметників.

«По регіонах є відмінності в тому, яких вчителів не вистачає», — зауважив посадовець.

Заступник міністра освіти також акцентував, що точно немає надлишку вчителів з якогось предмета.

«Згідно з даними, які ми маємо від областей, не вистачає, вчителів фізики, хімії, іноземної мови, а також шкільних психологів», — наголосив Андрій Сташків.

Нещодавно міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що в нашій державі спостерігають нестачу вчителів у школах. Найбільше не вистачає педагогів з трьох предметів. Мовиться про вчителів інформатики, математики, англійської мови.

Джерело: УП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учнівське самоврядування в закладі освіти

Формувати соціалізовану особистість з демократичними поглядами і вмінням працювати в команді – одна з важливих вимог сучасної освіти, яка найкраще реалізується через педагогіку партнерства, однією із форм якої є учнівське самоврядування.
14322

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44372

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
87557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді